Sådan fjerner du indtørret tus fra dit whiteboard

Har du problemer med at fjerne gammel indtørret tekst fra jeres whiteboard tavle?

Hvis du tegner eller skriver på en whiteboardtavle også kaldet en magnettavle og lader tegningen eller teksten stå i eksempelvis nogle dage, så kan det godt være sværere at fjerne den igen. Det skyldes, at farvepigmenterne fra whiteboard tus tørrer ud, og det er helt normalt.

En hurtig måde at fjerne tussen på, hvis det ikke bare lige kan tørres væk med en tavlevisker, svamp eller klud, er at skrive ovenpå den gamle tekst med whiteboard tusch igen. Så løsnes de tørrede farvepigmenter nemlig op igen, og det er herefter nemmere at viske det hele væk.

Alle whiteboardtavler har dog brug for lidt mere grundig rengøring engang i mellem. Grafical.dk har et stort udvalg af whiteboard tavler samt mange forskellige rengøringsprodukter, der er særligt beregnet til rengøring af whiteboardtavler.

Du kan læse flere tips her på siden, vi har blandt andet skrevet en makulator vedligeholdelse guide, hvor du kan læse om, hvad du skal gøre, for at øge levetiden på din makulator.

Vi sælger også dybderensende rensespray til whiteboard på webshoppen, som kan bruges til at fjerne permanent blæk og andre misfarvninger fra tavlen. Der er bl.a. et produkt fra Nobo, som hedder Nobo Whiteboard rensespray Deepclene, som er en spraydåse med 150 ml. Det anbefales at bruge rensesprayen en gang om ugen for at holde whiteboardtavlen helt rent.