Sådan udskifter du Canon blækpatroner

Sådan skifter du en canon blækpatron

Det er ikke så svært at skifte blækpatroner i en Canon printer. Alt du skal gøre er at sikre, at du køber det rigtige blæk til den rigtige printer model. Du har mulighed for at få de originale Canon-branded blæk eller billigere kompatible blæk til rådighed fra tredjepartselverandører.

Uanset hvilken type printer blækpatroner du beslutter at køber,  kan du her finde en trin-for-trin vejledning i udskiftning af disse patroner.

1. Få adgang til blækpatronerne. Det første skridt er at du skal fjerne de tomme printer patroner fra din Canon printer. Det gør du ved at løfte adgangs låget. Når du løfter låget, vil din printer flytte Canon Blækpatroner til centrum automatisk.  Det er en god ide at tage  printerens strømkabel ud, så du ikke behøver at opleve et elektrisk stød, når du skifter printers blækpatroner.

2. Udskift patronerne. Når du har minimereret risikoen for stød, skal du tage de tomme printer patroner ud af deres “vugge”. For at gøre dette, skal du trykke forsigtigt ned på patron huset. Dette vil medføre at patronen løsnes fra holderen. Træk den tomme patron ud og sæt dem til side.

3. Indsæt de nye patroner. Tag dine nye printer patroner ud af deres emballage, og derefter træk den orange tape af hver patronhoved. Disse orange bånd er sikkerheds-bånd og forhindre blæk i at lække ud af printeren patronen. Prøv ikke at berøre de “chips” der sidder på patronen, så printeren kan let genkende patronerne når de indsættes.

4. Juster blækpatronerne. Når du har erstattet de gamle patroner, vil det næste skridt være at justere det. Træk låget ned og sæt strøm til igen, og så tænd for printeren. Bagefter start din Canon printer vedligeholdelse software fra din computer. På vedligeholdelse menuen, skal du vælge “rens og juster” . Før du trykker på OK, så sørg for at du har et par ark papir i printerens bakke. Printeren vil derefter udskrive et par sider. Når det er gjort, vil der poppe en besked op på skærmen, der bekræfter, at printerpatronerne er blevet tilpasset.

Det er ikke så svært at erstatte printer patroner i en Canon printer. Bare sørg for at du har de rigtige værktøjer – dine patroner og dine ark papir – parat før du udføre denne opgave.