Sådan fremstilles bølgepap

Bølgepap produceres på store høj-præcision maskinlinjer. De kører med en hastighed på omkring 2,5 meter i sekundet, svarende til 9 km. bølgepap i timen.

Den vigtigste råvare i bølgepap er papir. Der benyttes forskellige papirkvaliteter for hvert lag, hvilket udgør den bølgede form.

De udvendige papirlag på bølgepap kaldes liners. De har en god evne til at modstå gennemhulning. I midten er der bølget papir af korte fibre kaldet fluting. Flutingen modstår tryk og er støddæmpende, så det giver en beskyttelse af bølgepappets eller kassens indhold.

Lineren og flutingen limes sammen, hvor bølgerne i flutingen rører ved lineren med stivelsesbaseret lim. Stivelsen er udvundet af hvede, majs eller kartofler. Pappet er fuldt ud genanvendelig og kan omdannes til papirmasse med fremstilling af nyt pap for øje, når dens brugslevetid er slut.

På Grafical.dk kan du købe alt i emballage til rigtig billige priser. Her kan du bl.a. vælge mellem flere forskellige kvaliteter og rullebredder af bølgepap. Du kan også købe mange forskellige størrelser af papkasser og boblefolie og meget mere.

Bølgepap har en stor styrke på langs med bølgerne, så bølgepapkasser er normalt designet med bølgerne løbende lodret for at øge kassernes stablingsstyrke.

Et alternativ til bølgepap er boblefolie. Det er en smags sag, hvad du bedst kan lide at bruge, og det afhænger også af de produkter, du skal emballerer. Bølgepappet er mere stift at arbejde med ift. bobleplasten, som nemmere kan formes. Men hvis det skal bruges til gaveindpakning, ser bølgepap nok pænest ud.